Denne bil er solgt. For at se de biler vi har til salg klik her

 

 

 

 

MGB GT V8 - 1977

MGB GT V8 - 1977


MG i Abingdon fremstillede kun de store V8 modeller med rattet i højre side. Udgangspunktet for denne ombygning er da også den almindelige GT med den mere ydmyge 4-cylindrede BMC 1.8 liters motor i støbejern. Der er flere grunde til at netop Rover's V8 er et mere end almindeligt godt match i den kompakte coupe. For det første har den velkørende MGB altid kunne bruge mere motorkraft og netop den lukkede GT version med sit stivere karosseri kan uden problemer håndtere de ekstra kræfter. Så skulle man umiddelbart tro at køreegenskaberne ville lide under den meget større V8 motor, men faktisk er V8 motoren i aluminium ikke blot meget, meget lettere end den 6-cylindrede støbejernsmotor i MGC'en, den er også lettere end den lille 4-cylindrede motor - 18 kg lettere. Resultatet kan næsten ikke undgå at blive godt. Den 3.5 liter store V8 motor har alle de kræfter man med rimelighed kan ønske sig og den ellers lidt brystsvage MG er som forvandlet. Motoren trækker overordentligt magtfuldt og det fuldfede V8 lydbillede passer glimrende til den lille elegante coupe.

Vi har før lovprist MG's B GT som en prisbillig klassiker, der ikke bare er køn, men også fungerer rigtigt godt i hverdagen. Man befinder sig godt i den kompakte kabine og med rigeligt benplads til selv de længste chauffører. Den praktiske hækklap gør indkøb til en leg og med det store fabriksmonterede Webasto rulletag får man det bedste fra to verdener: Masser af lys og luft i håret fra den åbnde roadster og den komfortable lydsvage kørsel fra den lukkede GT.

GT udgaven af MGB er ofte blevet kaldt "poor mans Aston". Med V8 motoren installeret er det udtryk mere velvalgt end oprindeligt tænkt. Selv den lille listige knap som Bond har nedfældet i gearknoppen på sin DB5 mangler heller ikke her. Men i stedet for at sende den livsfarlige, kvindelige sovjetagent op gennem taget og 50 meter ind i den nærmeste kornmark, så aktiverer denne knap det elektriske overgear. I 4. gear sænker det omdrejningstallet med næsten 1.000 o/m og gør højfarts-cruisning over lange stræk til en ganske komfortabel og lydsvag affære. Og når det gælder rå acceleration, så skal chaufføren ikke sidde med næsen for højt i sky i den førnævnte DB5 og være optaget af at rette på butterfly'en og børste imaginære fnug af smokingen, hvis han vil gøre sig håb om at sidde med når denne "lomme-Aston" lægger fra land.

Bilen her kom fra USA. Som en del af en komplet restaurering her i Danmark blev bilen konverteret til 3.5L V8. Den har lige fået monteret en ny 4-barrel Weber 500 cfm karburator på en Edelbrock manifold. Den optimale betykning på Rovers V8 motor. Det vi i øvrigt kan sige er at bilen er i ualmindelig flot stand og udstråler gennemført kvalitet. Vi har haft denne fine MG til salg før for nogle år siden og det er en fornøjelse at kunne præsentere den igen.