Denne bil er solgt. For at se de biler vi har til salg klik her

 

 

 

 

Innocenti Mini De Tomaso - 1977

Innocenti Mini De Tomaso - 1977


I perioden under ejerskab af  British Leyland Motor Corporation, BLMC udviklede Innocenti fabrikken i Torino en helt ny udgave af den oprindelige Mini som fabrikken havde produceret i en længere årrække. Designet stod Bertone for og karosseriet var lidt større, med mere kantede linier og en praktisk bagklap. Den nye Mini som var baseret på teknikken fra den tidlige var klar i 1974 og meningen var at den helt skulle erstatte Issigonis oprindelige Mini, også i England og på de øvrige markeder. Mindre end et år efter var BLMC imidlertid gået konkurs og Innocenti blev overtaget af industrimanden De Tomaso.

I 1976 kom Innocenti  Mini'en så i en sportsudgave med modelnavnet De Tomaso. Den klassiske BMC 1275 A-serie motor udviklede nu 72 HK. Udvendigt havde karossen fået støbte kofangere med integrerede tågelygter og skærmforøgere for kunne rumme de nye alufælge og på motorklappen var monteret et scoop.

Denne 1275 De Tomaso udgave kommer ikke bare fra Sicilien, men den tidligere jer hedder utroligt nok Montalbano. Han er dog ikke commissario, men passet godt på sin bil har han. Alt på bilen helt ned til gummimåtterne er holdt originalt. Den er absolut uden rust og mekanisk er der intet at udsætte. Bortset fra at man sidder bedre er køreoplevelsen knapt til at skelne fra den oprindelige Cooper S. Den høvler om hjørner med villighed så man skal tage sig selv i ikke at køre rundt i byen som en hooligan. Bilen har kun kørt det der står på KM-tælleren nemlig utrolige 29.000 km og det er med fuld servicebog ført. Prisen i danske kroner.