MG TC - 1946

MG TC - 1946


Da MG fabrikken i Abingdon genoptog bilproduktionen efter 6 krigsår med fremstilling af kampvogne, pansrede køretøjer og flymotorer havde man naturligt nok ikke en helt ny bilmodel klar straks ved krigens afslutning. TC modellen der kom kun 5 uger efter den officielle krigsafslutning i 1945 var derfor i store træk identisk med førkrigsmodellen TB fra 1936. Chassiset var dog gjort omkring 10 cm bredere omkring sæderne for at give bedre plads til chauffør og passager og XPAG motoren havde fået øget kompression og udviklede nu 54 HK. Ellers var de kun mindre detaljer der adskilte TC Midget fra den første T-serie bil 10 år tidligere.

TC  blev en af MG's mest kendte modeller og med præcis 10.000 solgte biler også en af fabrikkens eksportsucceser med især USA, Sydafrika, Rhodesia, Australien og Schweiz som store markeder. Det var bilen der for alvor tændte amerikanernes smag for engelske sportsvogne. TC blev produceret frem til 1949 og den er efter manges mening indbegrebet af en MG. 

Her et eksemplar i god stand. Original bortset fra opgradering til 5-trins gearkasse, der gør denne herlige TC langt mere anvendelig som tourer. Dansk registreret gennem mange år.

For fremvisning af denne bil kontakt os venligst i god tid, da den ikke befindetr sig i vores showroom.


EURO 34.800

DKK 259.000