Denne bil er solgt. For at se de biler vi har til salg klik her

 

 

 

 

Mercedes-Benz 280 SE 3.5 - 1971

Mercedes-Benz 280 SE 3.5 - 1971


Da Janis Joplin i 1969 gik på scenen på Woodstock og sang sin lille hymne til begærligheden, var det disse biler hun sang om. Mercedes store coupéer og convertibles. I dag, hvor markedet for luksusbiler er proppet med Audi, BMW, Lexus, Volvo og mange andre, er det let at glemme, hvor anderledes situationen så ud i 60'erne. Mercedes havde stort set luksusmarkedet for sig selv. Mange af vore dages high-class producenters historie, er lidt mindre glamourøs på den tid end de nok bryder sig om at indrømme. Audi producerede små, pruttende to-taktere og BMW 3-hjulede kabinescootere. Rolls Royce forsøgte at bilde os ind, at de lavede verdens bedste biler. Hvad de lavede var verdens mest fashionable biler. Eneste nævneværdige konkurrent var Jaguar.

I dag kan næsten enhver bil, som har overlevet 50 år i nogenlunde ét stykke, kaldes en 'klassiker'. Nogen er dog mere værdig til den titel end andre og der kan ikke herske megen diskussion om, at W111 modellerne fra Mercedes er kvalificerede. Da disse biler var nye, var de ikke blot de bedste biler der kunne købes for penge, hvis man ellers havde nok af dem. De var også de bedste biler der kunne bygges dengang. De havde stil og kvalitet og de var påhæftet et prisskilt, der matchede.

Denne elegante europæiske 280 SE 3.5 coupe står flot i sin Golden Sand lakering med helt intakt, smukt patineret kabine i det tykkeste læder. Udrustet med automatgear til V8 motoren på 200 HK og elektrisk soltag er det stadig en udsøgt fornøjelse, at glide ubesværet og komfortabelt gennem dagens trafik og i ophøjet ro og værdighed opleve verden på den anden side af køleren med stjernen. So Oh' Lord...