Alfa Romeo GTV6 - 1986

Alfa Romeo GTV6  - 1986


Uanset hvilket motormagasin man læste for godt 35 år siden, så var alle enige. Alfa's GTV6 var en ekstraordinær fin sportsvogn. Et avanceret chassis i et transaksel layout med gearkassen bygget sammen med bakakslen for optimal 50/50 vægtfordeling, De Dion bagaksel og bremserne flyttet ind omkring differentialet for lavere uaffjedret vægt. Læg dertil Busso's fine overkvadratiske 2.5 liters V6 motor i aluminium med den fabelagtige lyd og det hele pakket ind et aggressivt, men meget elegant karosseri fra mesteren Giugiaro. Uanset hvilke konkurrenter GTV6 blev sat op mod, så kom den altid ud som motorskribenternes absolutte favorit.

Også i dag, mere end 35 år efter introduktionen, byder en GTV6 på en fin køreoplevelse. Selvfølgelig er lydniveauet ved højfarts-cruising lidt højere end i en helt moderne luksusbil, men det er stadig afslappet og hårdt presset i kurvekørsel forbliver coupeen fuldstændig neutral til dækkene begynder at slippe asfalten. Bilen er i perfekt balance og den indgyder tillid med sine fine køreegenskaber. Når en teknologisk avanceret bil tilmed har personlighed og karakter - og masser af det, så er det ikke sært at alle motorjournalister svømmede over i begejstring over GTV6.

Her har vi et rigtigt fint eksemplar fra Sverige, der har fået lavet alt det man ofte står overfor, hvis man køber den model. I 2016 fik den lavet lidt rust ved forruden hvorefter hele bilen blev oplakeret i den korrekte nero metallizzato. Gearkassen er nyrenoveret med nye synkromesh, ny kobling, nye ophæng, alle Hardy skiver og midterleje er skiftet og bremserne er renoveret. Motoren har fået det store service med olie, filtre og skift af tandrem. Kabinen er i flot stand og hele bilen fremtræder meget original med alle farver og numre som den forlod fabrikken. Der medfølger en omfattende dokumentation til bilen. Nysynet og med dansk afgift.


EURO 21.500

DKK 159.000