Denne bil er solgt. For at se de biler vi har til salg klik her

 

 

 

 

MGA 1600 Mk II - 1961

MGA 1600 Mk II - 1961


MGA fra 1955 var MG's første helt nye efterkrigssportsvogn. Designet var dengang nyt og meget moderne, et kvantespring i forhold til de tidligere T-type Midgets med udvendige skærme, trinbrætter og opretstående frontgrills. Væk var også den gamle XPAG motor, der havde drevet mange førkrigs MG modeller. Nu benyttede man Austin B-serie motoren på 1489 cc. De første motorer på var på 68 hk, lige i underkanten til at give MGA præstationer der levede op til det moderne, hurtige udseende. Med 1588 og særligt 1622cc i 1600 Mk II udgaven med større boring, reviderede forbrændingskamre og større ventiler sneg ydelsen sig op omkring de 90 hk og så kom der mere skub i sagerne. Endvidere gav de mange tuningsinstrukser fra Abingdons racerafdeling dengang gode og rigelige anvisninger på at få mere effekt ud af de tuningsvillige B-motorer. Med 1600 versionerne kom endvidere effektive Lockheed skivebremser på forhjulene fra 1959 og dermed var MG tidligt ude med skivebremser i forhold til selv meget dyre eksotiske biler.

Den lave vogn med det aerodynamiske karosseri, var unægtelig elegant. Designet var både stilfuldt og sporty og køreegenskaberne var væsentlig forbedret i forhold til de gamle førkrigsbiler fra fabrikken i Abingdon. For at øge interessen for den nye model fremstillede MG 3 fabriksracere i aluminium, som de indsatte på Le Mans i 1955. 2 kørte frem til start og 1 bil blev holdt som reserve. De berømte EX182 biler besatte sensationelt 5. og 6. pladsen i deres klasse, i det krævende 24 timers løb. Det gav MG både racing prestige og et ry som mekanisk stærke biler.

Denne smukke 1600 Mk II her er i meget flot stand og har vundet flere ”best of show” priser. Den har gennemgået en total ”frame-off” restaurering som vi naturligvis har billeddokumentation af. Den er holdt strengt original helt ned til det korrekte Bluemel trærat, der kunne fås som originalt ”competition” udstyr og ofte blev bestilt af Twin Cam køberne. Til hjulene er der dog valgt et sæt competition trådhjul med 72 eger i stedet for de originale og noget mere skrøbelige 48 egers hjul og de er naturligvis i sølvmaling og ikke forkromede som aldrig har været korrekt på MG biler hverken A eller B modeller. Farven er Old English White med rødt læder og den har ny kaleche og nye sideruder. En meget flot Mk II for MG entusiasten der ikke vil nøjes med mindre end det bedste markedet tilbyder.