Denne bil er solgt. For at se de biler vi har til salg klik her

 

 

 

 

Alfa Romeo GTV6 - 1985

Alfa Romeo GTV6  - 1985


Uanset hvilket motormagasin man læste for godt 35 år siden, så var alle enige. Alfa's GTV6 var en ekstraordinær fin sportsvogn. Et avanceret chassis i et transaksel layout med gearkassen bygget sammen med bakakslen for optimal 50/50 vægtfordeling, De Dion bagaksel og bremserne flyttet ind omkring differentialet for lavere uaffjedret vægt. Læg dertil Busso's fine overkvadratiske 2.5 liters V6 motor i aluminium med den fabelagtige lyd og det hele pakket ind et aggressivt, men meget elegant karosseri fra mesteren Giugiaro. Uanset hvilke konkurrenter GTV6 blev sat op mod, så kom den altid ud som motorskribenternes absolutte favorit.

Også i dag, mere end 35 år efter introduktionen, byder en GTV6 på en fin køreoplevelse. Selvfølgelig er lydniveauet ved højfarts-cruising lidt højere end i en helt moderne luksusbil, men det er stadig afslappet og hårdt presset i kurvekørsel forbliver coupeen fuldstændig neutral til dækkene begynder at slippe asfalten. Bilen er i perfekt balance og den indgyder tillid med sine fine køreegenskaber. Når en teknologisk avanceret bil tilmed har personlighed og karakter - og masser af det, så er det ikke sært at alle motorjournalister svømmede over i begejstring over GTV6.

I alt 22.380 blev der lavet på fabrikken i Arese uden for Milano. Denne Grigio Cielo blev solgt ny til sin første ejer Tommy Mostberg i Linköping i 1985. Den har siden haft 2 svenske ejere, også lokalt i Linköping, hvorfor den har en del service historik og regninger fra "Veines Bilservice" i Linköping inden den i 2014 kommer til Danmark. Her starter den også med en grundig service på autoriseret Alfa værksted med blandt andet skift af tandrem. Bilen har kørt 118.000 km fra ny og den er i ekstraordinær flot stand overalt. Karosseriet er perfekt og al mekanik serviceret og i orden. Kabinen i Beige di Vellluto tekstil er mere end almindeligt velholdt og med til at gøre denne GTV6 indbydende. De originale aluhjul og rat medfølger, så bilen er 100% som den forlod fabrikken. Sælges med dansk afgift.