Denne bil er solgt. For at se de biler vi har til salg klik her

 

 

 

 

Lotus Elise S1 - 1997

Lotus Elise S1 - 1997


Som det ofte sker, så tager en bilmodel på i vægt hver gang der kommer en ny version med øgede krav om mere udstyr og komfort. Lotus Elise er ingen undtagelse. Serie 1 er den første og letteste Elise og levede dermed op til Lotus mantra om, at hvert et kilogram vægt er en fjende, der så vidt muligt skal fjernes fra bilen. En standard S1 vejer ind med sølle 725 kg og går til 100 km/t på under 6 sek., pænt kvikt med blot 118 hk at gøre godt med.

For nogen er det ikke nok, og det var det ikke for den første ejer af denne bil. Han fik monteret en kompressor fra det danske firma Rotrex. Effekten kender vi ikke præcist, men det virker - skal vil hilse og sige. Vi er vel oppe omkring de 160 hk og det er altså pænt meget til en bil, der kun vejer det halve af hvad biler med den motoreffekt typisk vejer. Fordelen ved en kompressor i forhold til en turbolader er, at kompressoren ikke har turboens uheldige karakteristik hvor motoren er nærmest helt fraværende ved lave omdrejninger og så pludselig kommer med et brag der, i hænderne på den uopmærksomme chauffør, sender bagenden af bilen forrest. Kompressormotoren trækker jævnt hårdt hele vejen op i omdrejningsregistreret og opfører sig derfor mere som en normal sugemotor. Det gør den langt mere kørbar end en turboladet bil og langt sjovere til for eksempel et trackday arrangement på bane.

Denne Elise har kun haft 2 ejere, den oprindelige fra ny i Tyskland og den seneste i Danmark fra 2007 og til nu. Der er ganske meget dokumentation på bilen fra ny og km-standen er nu 72.000 km. S1 versionen er fuldstændig blottet for enhver form for udstyr og netop på grund af sin typiske Lotus ”no nonsense approach” og deraf følgende lave vægt nu blandt de mere eftertragtede Elise versioner. Hvert et gram på den bil bidrager til ren og uforfalsket køreglæde. Prisen i danske kroner er inklusive dansk afgift.