Denne bil er solgt. For at se de biler vi har til salg klik her

 

 

 

 

Chevrolet Corvette - 1959

Chevrolet Corvette - 1959


Da en hel generation af amerikanske mænd vendte hjem fra slagmarkerne i Europa og Stillehavet efter 2. Verdenskrig var de som soldater, søofficerer og piloter blevet vant til fart og til at omgås hurtige maskiner og store kræfter. Indtil 1950erne havde hånd- og specialbyggede biler som blower-Bentley, Duesenberg, Bugatti og Alfa Romeo været forbeholdt de absolut få. Ikke en promille, ikke engang en promille af en promille havde råd til disse datidens superbiler. For alle andre var de en helt uopnåelig drøm og dem med appetit på fart og spænding havde intet at komme hjem til udover tunge, langsomme kasser, der knapt kunne køre rundt om et hjørne og måske nogle få importerede, forældede, engelske førkrigs-sportsvogne med små motorer. Selvom mange unge med begrænsede økonomiske midler forsøgte sig med at ”hot rodde” gamle 20er og 30er biler og kom et stykke med det, var der ikke rigtig noget til de lidt mere voksne.

Det er ikke svært at forstille sig det indtryk Chevrolet gjorde da de præsenterede deres Corvette i 1953. Her var den første rigtige amerikanske sportsvogn, der selv om den ikke var helt billig, så dog indenfor rækkevidde for dem med nogen økonomisk formåen. Corvette C1 var en meget speciel bil. De svulmende, sexede former ville både have krævet for megen tid og være blevet for dyre at lave i stål. Derfor blev Corvettens karosseri lavet i det dengang helt nye og moderne materiale, glasfiberarmeret polyester eller GRP og monteret på et stigeformet chassis. De første drivliner var GM’s 6 cylindrede ”Blue Flame” motor på 3.9 liter og 150 HK som trak gennem en 3-trins manuel gearkasse og først 2 år senere kommer den med en small-block V8 på 265 cui.

I 1956 og frem til 1962 fik den efter vores mening den flotteste af alle Corvetter til dato 4 forlygter, mere krom og et opdateret interiør og instrumentering. De to udstødningsrør er, som på flere helt moderne biler skjult og smukt ført ud igennem de bagerste kofangerhjørner, intet nyt her. Interiøret er et orgie i svungne ”jet age” former og instrumenteringen omfatter omdrejningstæller centreret ret foran føreren med et kæmpestort halvmåneformet speedometer placeret ret oven over og mindre instrumenter på række. Eksemplaret her i 2-farvet rød og elfenben har fået 283 motoren skiftet ud med en større og kraftigere 350 cui (5.7 liter) og en ny automatkasse. De notorisk ringe tromlebremser på de tidlige Corvetter er her fornuftigt nok udskiftet til skivebremser på alle 4 hjul, så den hurtige bil også kan stoppe igen. Og pænt hurtig det er den aldrende Corvette her faktisk. Den kraftige 350 motor har et nemt job med den relativt lette glasfiberbil. Bilen er i god stand og leveres indregistreret på danske nummerplader.