Denne bil er solgt. For at se de biler vi har til salg klik her

 

 

 

 

Porsche 914 2.0 - 1973

Porsche 914 2.0 - 1973


Er der 2 bilfirmaer med tætte bånd gennem tiden er det Porsche og VW. Da Porsche manglede en afløser for deres indstigningsmodel 912 og VW en afløser for deres Karmann Ghia, var det nærliggende at gå samme om at udvikle en fælles sportsvogn. Det blev Porsches Ferdinand Piech der blev sat i spidsen for udviklingsarbejdet, og resultatet blev en relativ let 2-sædet sportsvogn med centermotor som på en rigtig racerbil. Andre tekniske lækkerier bestod af uafhængigt hjulophæng, et aftageligt targa tag, benzinindsprøjtning og 5-trins gearkasse.

Den nye sportsvogn kunne ved introduktionen købes på det store amerikanske marked for kun $3,500 og det var billigt for en sportsvogn der bar Porsche navnet. Køreegenskaberne var fantastiske, men problemet var at den første 914 med sin 1.7 liters 4 cylindrede VW motor på 80 HK fra deres Type 4, ikke just gav bilen sportslige præstationer. Det rådede Porsche bod på ved at lægge deres 2.0 liter 6-cylindrede motor på 110 HK i bilen, der nu hed 914/6. Den blev så næsten lige så dyr som 911T og derfor kun solgt i få eksemplarer.  Modellen ramte først rigtig plet da bilen fik den 4-cylindrede motor på 2.0 liter med benzinindsprøjtning. Med 100 HK var den kun marginalt langsommere end den lidt tungere 914/6 med 110 HK. 

Bilen her kommer fra Porsches suverænt største enkeltmarked, det amerikanske og bliver indregistreret i Danmark. Her får den som det sidste i en større istandsættelse renoveret motoren komplet. Bilen er i usædvanlig flot stand overalt. Karossen er relativt nylakeret i den korrekte Olympic Blue og interiøret i sort er nærmest perfekt. Køremæssigt er det svært at finde noget mere underholdende på den komfortable side af en Lotus Super 7 end denne friske centermotorvogn. Sælges indregistreret på danske plader.