Denne bil er solgt. For at se de biler vi har til salg klik her

 

 

 

 

Range Rover - 1976

Range Rover - 1976


Vi indrømmer det straks, lige siden den første Range Rover kom på markedet har vi ønsket os en. Den aura af engelsk landadel og rævejagt der omgav den bil i mange år er overordentligt tiltrækkende. Når den så, udover sin aristokratiske fremtoning, leverede egenskaber i terrænet der reelt var helt på højde med den ”rigtige” Land Rover, indtager den bil en helt særlig plads i bevidstheden hos mange bilentusiaster, inklusive os selv.

Da Land Rover i 1970 sendte deres Range Rover på markedet etablerede de en hel ny klasse af 4-hjultrukne, terrængående biler med komfort som en god personbil. Range Rover blev således ophav til hele segmentet af hvad der mange år senere blev kaldt luksus SUV klassen. Kombinationen af den bomstærke Land Rover chassisramme, den momentstærke motor med den afdæmpede, men umiskendelige V8 lyd og et elegant letvægtskarosseri hovedsaligt i aluminium er meget attraktiv. En bil der kan begå sig med stor selvsikkerhed alle steder, hvad enten det gælder shopping i Londons fashionable kvarterer eller trækkende sig gennem mudder til begge aksler ude i terrænet. Den er ikke for ingenting ofte blevet kaldet kongen af 4X4 og på et eller andet tidspunkt i sit liv må man have en Range Rover.

I dag er der blevet langt mellem de klassiske Range Rovere, særligt hvis de skal være uspolerede, i god original stand og ikke mindst med det kønnere 2-dørs karosseri, som var det eneste at få fra introduktionen i 1970 og 10 år frem. Her har vi et sådan eksemplar. Den kommer fra Holland og det eneste uoriginale på bilen er, at der er monteret et gasanlæg. Det er let at afmontere, men man kan også vælge at beholde det, da gasdrift er ved at få en renæssance i flere europæiske lande. Ellers fremtræder bilen i original stand overalt. Bag grillen gemmer sig et originalmonteret Capstan spil, der indkobles mekanisk og trækkes direkte af den store 3.5 liter V8 motor. Det var kun få biler der blev leveret med dette spil og også farven Masai Red er blandt de mere sjældne. Vi har ikke dokumentation for bilens totale km-stand, men den 5-cifrede tæller står på 62.887 km og skal vi dømme efter det velbevarede interiør og bilens generelle stand i øvrigt, så har tælleren næppe været mere end 1 gang rundt.