Denne bil er solgt. For at se de biler vi har til salg klik her

 

 

 

 

Fiat 500 - 1975

Fiat 500 - 1975


Fiat 500 er trods sin beskedne størrelse uden tvivl den bil der har betydet mest i Italiensk bilhistorie. Det var bilen som efterkrigstidens fattige Italien i kunne få råd til. Vespa’en blev skiftet ud med 4 hjul og få år efter var en stor del Italiens små scooter- og motorcykelproducenter bukket under for konkurrencen fra den lille prisbillige Fiat.

2 luftkølede cylindre og 18 HK er jo ikke imponerende specifikationer, men funktionaliteten og særligt charmen fejler skam ikke noget. I de italienske byers smalle gader er den lille bil perfekt og den klarer skam også at cruise på landevejen mellem byerne uden at miste pusten.

Denne 500 er den sidste årgang inden 500 afløses af Fiat 126. Modellen hedder 500 R for Rinnovata her anvendte Fiat allerede 126 motoren på hele 594 cc. Den har ligeledes den forstærkede gearkasse fra 126 og derfor en R modellen mekanisk den stærkeste Fiat 500. Denne har netop fået karrosseriet restaureret og er derfor absolut uden rust. Den er nylakeret i den originale koralrøde farve og monteret med mange nye dele, som kofangere, lygter, stoftag og indvendigt med nyt betræk og tæpper. Mekanisk er den lille bil også i topform og ellers er der vist ikke så meget andet at tilføje end at ønske fornøjelig sommer i noget af det mest charmerende og økonomisk overkommelige i den klassiske bilverden.