Denne bil er solgt. For at se de biler vi har til salg klik her

 

 

 

 

Porsche 911 - 1974

Porsche 911  - 1974


1974 var året hvor Porsche kom med den første store fornyelse af deres 911 model. Fabrikken havde ellers puslet med tanken om helt at sende den da 10 år gamle 911 på pension og lancere en helt ny model, men det skulle som bekendt gå meget anderledes. I stedet kom den stærkt moderniserede G-serie, som med 15 år i produktion helt frem til 1989, skulle vise sig at blive den længst producerede 911 serie nogensinde.

Af hensyn til de dengang nye tåbelige kollisionskrav på det amerikanske marked, der krævede at en bil skulle kunne tåle en påkørsel med 8 km/t, uden at der opstod varige deformationer, fik 911 større kofangere for og bag med små ”hamonika” bælge i siden. I modsætning til stort set alle andre bilmærkers hæslige kæmpekofangere på deres US modeller, lykkedes det Porsche at integrere de nye kofangere så godt i designet, at man valgte denne løsning til alle markeder og netop de integrerede kofangere blev et meget genkendeligt designelement på G-modellen.

Denne 911 fra netop 1974 har kørt i Californien indtil 2009. Her blev den i 2009 renoveret hos Precision Motors i Los Angeles (vi har dokumentation). Den fik blandt andet, i forbindelse med en en ganske omfattende adskillelse, udskiftet bagskærme med de lidt bredere SC skærme og monteret hækspoiler. Den havde tidligere (i 1986) fået ny gearkasse og i 2010 blev motoren skiftet i forbilendelse med restaureringen. Herhjemme er den blevet passet af sin ejer og løbende service på autoriseret Porsche værksted. Den fremtræder  overalt, inde som ude, meget lækker og indbydende med sort skind indtræk og flot lakering i Guards Red (Indish rot). Den sprøde 2.7 motor trækker godt og 915 gearkassen er en af de bedst skiftende af slagsen vi har prøvet. Sælges indregistreret med veteranstatus på sorte danske plader.