Denne bil er solgt. For at se de biler vi har til salg klik her

 

 

 

 

BMW M3 CRT - 2012

BMW M3 CRT - 2012


Vi kan alle savle over en BMW M3, men en sjælden gang imellem får ingeniørerne i München kreeret en bil med det blå-hvide propellogo, der får selv hard-core BMW kendere til at snappe efter vejret. Sådan en bil er BMW M3 CRT. De sidste tre bogstaver står for Carbon Racing Technology og det fortæller alt om hvad det handler om: Med brug af kulfiberteknologi til blandt andet frontklap og sæder er det lykkedes at pille omkring 45 kg af vægten i forhold til en almindelig M3 og det på trods af at CRT udgaven faktisk er ganske generøst udstyret. Med kun 67 producerede eksemplarer i alt, alle i farven Frozen Polar Silver, er bilen så sjælden, at det ellers købestærke og BMW loyale amerikanske marked ikke fik tildelt én eneste.

Motoren er den formidable S65 V8 på 4 liter, der her er ”stroked” til 4.4 liter og udvikler 450 HK. Den trækker gennem en Getrag 7-trins dobbeltkoblings M-DCT gearkasse med DriveLogic styring og bilen er afstemt med optimeret dynamisk stabilitets kontrol. Bremserne er ikke mindre 378mm skiver med 6-stemplede kalipre.  Bilen står på 19” hjul og den har selvfølgelig justerbar undervogn til glæde for de hårde track-day rotter. Listen over ekstraudstyr er alenlang og længere end på en ”almindelig” M3. Præstationerne skal opleves, men vi kan nøjes med at sige at bilen rykker fra stående til 100km/t på 4,4 sekunder.

Som ofte med særudgaver af superbiler der kun fremstilles i begrænsede oplag er der i høj grad tale om samler- og investeringsobjekter der ofte som brugte koster mere end nyvognsprisen. 67 biler er i den forbindelse meget lidt og det smitter naturligvis af på prisen, at der er tale om den mest sjældne sedan, som BMW nogensinde har lavet. Eksemplaret her med kun 14.000 kørte km, er nummer 38 af 67. Bilen er solgt ny i Sverige. Prisen er med moms, men excl dansk afgift