Alfa Romeo 2000 GT Veloce - 1972

Alfa Romeo 2000 GT Veloce - 1972


Den klassiske Bertone coupe i sin kraftigste version med 2 liters motor og 131 HK, større bremser på forhjulene og spærredifferentiale på bagakslen. Desuden deler den teknik med sine forgængere: Skivebremser på alle 4 hjul, 5-trins gearkasse og den lækre motor i aluminium med 2 overliggende knastaksler og 2 dobbelte karburatorer. Med sit design og sin teknik er den en typisk italiensk Gran Turismo. Mindre og mere kompakt end de store repræsentanter fra Maserati, Ferrari og Lamborghini. Ikke desto mindre giver Alfas GT måske 90% af det samme udtryk og den samme glæde, men til kun en brøkdel af prisen.

Her har vi en 2000 som vi netop har afsluttet fuldstændig restaurering af. Bilen blev skilt ad til helt tom karosse, slebet og skrabet ren for maling og derefter sandblæst til rent metal. Alle rustne områder er repareret med friske pladedele og derefter er den tomme karosse grundmalet med primer, sealet i alle samlinger og derefter lakeret grundigt indvendigt som udvendigt i den originale Alfa Rosso.

Mekanisk er der brugt mange nye dele overalt under samlingen af bilen. Nye bremser, nye bøsninger, bære- og styrekugler i undervogn, affjedring og styretøj. Motor og gearkasse har begge gennemgået en komplet hovedrenovering, dvs. nye hoved- og plejllejer, nye stempler og foringer, nye knastkæder, topstykke renoveret med nye ventiler, ventilstyr osv. Gearkasse med nye synkromesh, pakdåser osv. Stort set alle de dele der slides i en bil, er her skiftet ud med nyt.

Interiøret er nyt, sort læder overalt på sæder og dørsider, skræddersyet af professionel saddelmager. Endelig er der monteret et sæt tidskorrekte Cromodora fælge i klassisk 5-stjerne design. Vi har naturligvis en stor mængde fotodokumentation af hele processen.

Bilen har haft en 3 måneders indkøringsperiode efter den er blevet restaureret og køber får med denne 2000 GT en ualmindelig lækker og nærmest ny Bertone i en klassisk farve/interiør kombination. Prisen er med dansk afgift.


EURO 57.000

DKK 425.000