Mazda MX-5 1.8 - 1994

Mazda MX-5 1.8 - 1994


Mazda’s fortolkning af en moderne, kompakt 2-sædet udgave af 1960’ernes klassiske roadstere og da særligt den lille, lynhurtige Lotus Elan, er efterhånden selv gået hen og blevet en klassiker. I år er det nemlig hele 30 år siden, at sportsvognsentusiaster første gang kunne stifte bekendtskab med den lille, rappe MX-5. Med en produktion på til dato over 1 million biler er MX-5 i al stilfærdighed gået hen og blevet den bedst sælgende 2-sædede, åbne sportsvogn i historien. En bedrift, der i sig selv fortjener et anerkendende nik.

Succesen skyldes utvivlsomt flere faktorer. Prisen er overkommelig for de fleste, men pris alene kan næppe forklare bilens popularitet. Den er en kvalitetsbil, godt skruet sammen, overkommelig at servicere og vedligeholde og så driftsikker som et veludviklet japansk industriprodukt nu engang kan være. Og så er der jo lige det med køreegenskaberne. De er anprist så mange gange lige fra bilen ramte gaden første gang, at det er svært at finde flere rosende ord. Den bil styrer kort sagt om hjørner, så det er en fornøjelse.

Her har vi et velholdt eksemplar af den oprindelige NA serie, hvor man får bilen i sin reneste form. Det er endda udgaven med den relativt sjældne 1.8 motor med 131 HK, hvor også selve bilen er forstærket i karossen og strammet op i forhold til versionen med 1.6 motor og 122 HK, og med endnu bedre vejbeliggenhed og køreegenskaber til følge. Til sammenligning er mange af de MX-5 der er til salg herhjemme importeret i den tyske budgetversion på kun 90 HK, og så er tænderne trukket ud på den ellers meget underholdende lille roadster.

Denne 1.8  har kørt rimelige 125.000 km, er velpasset og kommer tillige med en fin hardtop, der også gør bilen duelig til helårsanvendelse og i det hele taget som som bil nr. 2. Som MX-5 ejer lukkes man endvidere ind i en verden af aftermarket tuningsdele og alskens udstyr.


DKK 119.000