Ferrari 348 GTB - 1993

Ferrari 348 GTB - 1993


348 er måske den sidste Ferrari, der giver oplevelsen af en klassisk Ferrari. Herefter bliver Ferrari'er meget moderne biler - på godt og ondt. En Ferrari bliver aldrig som andre moderne biler, men der er alligevel en verden til forskel på at køre en F430 fyldt med elektroniske hjælpemidler og så en 'old school' Ferrari, som en 348 i bund og grund er den sidste repræsentant for.

348 blev i 1989 afløseren for 328. En del radikale ændringer var foretaget. Først og fremmest ligger den 3.4 liter store V8 motor nu på langs, hvor den i 308/328 lå på tværs. Andre markante ændringer er, at vand- og oliekøler er flyttet fra næsen af bilen og ud på siden bag dørene. Som i det mere ekstreme eksempel Testarossa, giver det en væsentlig bredere bil og man undgår de varme vandslanger under bunden af bilen.

Som på en racerbil er V8 motoren med tørsumpsmøring for at forhindre oliemangel ved hård kurvekørsel. 32 ventiler og 320 HK yder den fine motor, der er forsynet med et dobbelt Motronic motorstyringsanlæg fra Bosch. Motoren er monteret i en separat ramme for at lette ind- og udtagning. Undervognen har justerbar kørehøjde over vejen og bremsesystemet med ABS har dobbelt redundans.

En 348 TB er i Ferrari sammenhæng en relativt almindelig bil, hvorimod den reviderede GTB kun er fremstillet i 252 eksemplarer. Ændringerne omfattede blandt en revideret motorstyring og et ændret udstødningssystem, øget kompression og et par andre modifikationer, der tilsammen resulterede i en øget motoreffekt fra 300 HK i TB til 320 HK i GTB.

Vores 348 GTB solgt ny fra den kendte franske Ferrari importør og tidligere racerkører Charles Pozzi i Paris. 348'eren, der har haft et par danske ejere, har nu kørt 77.000 km. Den er fuldt serviceret fra Formula Automobile inklusive de nødvendige tandremsskift og alt er dokumenteret. Den fremtræder i en sjælden set velholdt stand både ude og inde og man kan knapt se at der har siddet nogen i kabinen. Bilen leveres indregistreret på danske nummerplader.


EURO 75.000

DKK 795.000