MGA 1500 Roadster - 1955

MGA 1500 Roadster - 1955


MGA fra 1955 var MG's første helt nye efterkrigssportsvogn. Designet var dengang nyt og meget moderne i forhold til de tidligere Midget og T-typer med udvendige skærme og trinbrædder, som tiden for længst var løbet fra. Væk var også den gamle XPAG motor, der havde drevet mange førkrigs-MG modeller. Den nye B-serie motor fra BMC på 1489 cc, udviklede mellem 68 og 72 HK.

Den lave vogn med det aerodynamiske karosseri var unægtelig elegant. Designet var både stilfuldt og sporty og køreegenskaberne var væsentlig forbedret i forhold til de gamle førkrigsbiler fra fabrikken i Abingdon. For at øge interessen for den nye model fremstillede MG 3 fabriksracere i aluminium, som de indsatte på Le Mans i 1955. 2 kørte frem til start og 1 bil blev holdt som reserve. De berømte EX182 biler besatte sensationelt 5. og 6. pladsen i deres klasse i det krævende 24 timers løb. Det gav MG både racing prestige og et ry som mekanisk stærke biler.

Chassisnummer 10421 er en af de helt tidlige biler bygget allerede i introduktionsåret 1955. MGA produktionen startede i maj 1955 og denne er en af kun 106 biler fremstillet til eksport uden for det nordamerikanske marked i det første år. Den blev leveret ny i Danmark fra den store danske importør af engelske biler DOMI, Dansk Oversøisk Motor Industri A/S med deres løbenr 6062.

Bilen var i over 50 år ejet af handelsmand og bilentusiast Peder Fuglsbjerg i Herning og allerede i 1970'erne blev den forsynet med en 1800 MGB motor. Det skete med officiel tilladelse fra netop DOMI, hvorfor den motor i dag må betragtes som en vigtig del af bilens historie. Samtidig blev 4.1 gearingen skiftet til den højere 3.9 MGB gearing, så den kraftigere motor rigtig kunne komme til sin ret. Også den seneste ejer her på Sjælland har lagt vægt på at have en velkørende bil i mekanisk topform. Den har derfor netop gennemgået en omfattende 40.000 kroners service hos MG specialist Kurt Bull hos British Sportscars i Kvistgaard. Motor, gear og al mekanik er således i topform. Kosmetisk er den noget patineret, nogle vil måske nærmest sige "scruffy" i lak og interiør, men den oser af den gammelbilscharme og særlige sportsvognsatmosfære som stort set altid går helt tabt i et nyrestaureret glansbillede. Hvis du primært holder af at stå og pudse hjemme i indkørslen er det her ikke bilen for dig, men er det snoede veje i skønne landskaber og stejle alpepas med fuld træk på baghjulene i en stærkt underholdende, driftsikker sportsvogn der trækker, så bør du overveje denne charmerende perle. Vi håber at dette lille charmerende stykke danske motorhistorie kan finde en dansk ejer og således forblive i Danmark.


EURO 20.000

DKK 149.000