Denne bil er solgt. For at se de biler vi har til salg klik her

 

 

 

 

MGC - 1969

MGC - 1969


Med produktionstal på over en halv million biler, er MGB den suverænt mest succesfulde engelske sportsvogn nogensinde. I slutningen af 1960erne manglede MG dels en topmodel til den 4-cylindrede 1800 model og dels en afløser for den pensionsmodne Austin-Healey 3000. En 6-cylindret rækkemotor anses af mange ingeniører for at være den bedste motor af alle. Ingen andre konstruktioner arbejder så roligt og er i så fin naturlig balance som en række sekser med sine jævnt fordelte arbejdsslag. Sammenlignet med en vibrerende 4-cylindret og en doven V8, er en 6-cylindret rækkemotor i en klasse for sig, når det gælder gangkultur. MG fandt plads til den store rækkesekser fra Austin 3 liter saloon ved at rykke køleren lidt frem i den lille MGB. Med hele syv hovedlejer, langslaget og 145 hk på 2.912 cc, er der tale om helt ustresset og silkeblød motor.

Motoren er 90 kg tungere end den 4-cylindrede  og det gav anledning til en del kritik efter introduktionen på Earls Court Motor Show i 1967, hvor motorjournalister fandt bilen understyrende og næsetung. Det viste sig at testbilerne havde for lidt luft forhjulene og med en vægtfordeling på 53/47 er MGC ikke mere næsetung end de fleste biler med langsliggende frontmotor. En køretur i en MGC i dag bekræfter da også hurtigt, at den lidt hårde medfart bilen fik den gang var helt uberettiget og i dag er den sjældne MGC en eftertragtet klassiker.

Vores MGC er dansk fra ny og en af de kun 269 producerede til eksport i 1969 udenfor det Nordamerikanske marked og dermed med det eftertragtede Europa-instrumentbord. Efter et kort 2-årigt ejerskab fra ny hos en forretningsmand, blev bilen i 1971 handlet via Jan Heggov og købt af Erik Korner i Gentofte, der havde sin dejlige MGC helt frem til han som 90-årig solgte bilen i 2016. I alle de år har Erik Korner minutiøst ført kørebog, hvor hver eneste køretur, tankning med antal liter, pris og turens formål gennem 45 år er noteret, samt alle reparationer, service og olieskift, hvor det er foretaget og af hvem. Der er tale om et stykke dansk motorhistorie vi ikke har set mage til.  I 2016-17 bliver bilen professionelt restaureret af en mekaniker på Ærø og har blot kørt 1000 km siden.

Det er derfor en fornøjelse, at vi nu kan præsentere denne eventyrligt flotte og velkørende MGC i klassisk Tartan rød med sort læderindtræk og de rigtige sølvmalede 72-egers competition trådhjul.  Vi håber stærkt at denne temmelig unikke, danske MGC med full matcing numbers og sorte nummerplader finder en dansk køber.

 

BEMÆRK AT VI NU HAR SAT PRISEN NED PÅ DENNE DEJLIGE MGC MED HELE KR 36.000 (FRA KR 235.000) !