MGC - 1969

MGC - 1969


>Med produktionstal på over en halv million biler, er MGB den suverænt mest succesfulde engelske sportsvogn nogensinde. I slutningen af 1960erne manglede MG dels en topmodel til den 4-cylindrede 1800 model og dels en afløser for den pensionsmodne Austin-Healey 3000. Med sine jævnt fordelte arbejdsslag anses en 6-cylindret rækkemotor af mange ingeniører for at være den bedste motor af alle og den er i en klasse for sig, når det gælder gangkultur. MG fandt plads til den store rækkesekser fra Austin 3 liter saloon ved at rykke køleren lidt frem i den lille MGB. Med hele syv hovedlejer, langslaget og 145 hk på 2.912 cc, er der tale om helt ustresset og silkeblød motor.

Motoren er 90 kg tungere end den 4-cylindrede og det gav anledning til en del kritik efter introduktionen på Earls Court Motor Show i 1967, hvor motorjournalister fandt bilen understyrende og næsetung. Det viste sig at testbilerne havde for lidt luft forhjulene og med en vægtfordeling på 53/47 er MGC ikke mere næsetung end de fleste biler med langsliggende frontmotor. En køretur i en MGC i dag bekræfter da også hurtigt, at den lidt hårde medfart bilen fik den gang var helt uberettiget og i dag er den sjældne MGC en eftertragtet klassiker.

Vores MGC er dansk fra ny og en af de kun 269 producerede til eksport i 1969 udenfor det Nordamerikanske marked og derfor med det eftertragtede Europa-instrumentbord. Interiøret er sort læder og de komfortable sæder er forsynet med nakkestøtter og en wind breaker, der tager træk bagfra. Motoren har 90.000 km og bilen har de kraftige ”competition” trådhjul med 72 eger og centermøtrik. 4-trins gearkasse med elektrisk overdrive på 3. og 4. gear.

Denne dejlige MGC er i absolut top stand, meget velkørende og bør opleves.


EURO 31.000

DKK 229.000