Talbot-Matra Bagheera X - 1980

Talbot-Matra Bagheera X - 1980


Matra Bagheera deler historie med biler som Volvo P1800, Ford Capri, Porsche 924 og andre som i deres samtid måske ikke helt blev anset som fuldgyldige sportsvogne, som eftertiden har vist alligevel indeholder mange kvaliteter.  I modsætning til førnævnte mere konventionelle biler, så var Matra's Bagheera med sin rørgitterramme med karosseri i kunststof og centermotor til gengæld en innovativ bil. Dertil var den stilig, smart og prismæssigt overkommelig. En bred bil med den unikke feature at den havde 3 forsæder ved siden af hinanden, så vi ser for os 1970’ernes unge Ian McShane klon med bakkenbarter og stramme gabardinebukser med svaj kunne have begge sine veninder med ud og køre.  

I "S" udgaven og som her i den allersidste ”X” udgave, hvor den oprindelige Simca motor på 1294 cc kom op på 1.5 liter og 90 HK, blev Bagheera'en tilmed ganske frisk og har i dag som klassisk bil bestemt ikke noget at skamme sig over. Motoren har den tætte, sprøde lyd som er så typisk for mindre, men ganske højtydende italienske og franske motorer i aluminium. Køreoplevelsen på en gang både skarp og komfortabel. Vi tøver ikke med at kalde den en ægte GT i lommeformat, som man sagtens kan holde ud at køre med en respektabel marchfart, også på de lange ture.

Dette eksemplar er en af de relativt få tilbage i Danmark og den sidste årgang i produktion, hvor bilens fulde navn nu er Talbot-Matra Bagheera X. Dens 2. ejer købte bilen i 1985 da den var 5 år gammel og har haft den de sidste 34 år. Han var mangeårigt medlem af Matra klubben og har passet sin bil til punkt og prikke. Den er helt original og velholdt ud over det sædvanlige.


EURO 13.500

DKK 98.000