Denne bil er solgt. For at se de biler vi har til salg klik her

 

 

 

 

Mercedes-Benz 300 SL-24 - 1990

Mercedes-Benz 300 SL-24 - 1990


Som det anerkendte engelske bilblad ”Motorsport” skrev 1991, da de testede den dengang nye 300 SL-24, så burde den hedde TLS for ”Touring, Luxury og Sport” og ikke SL, der jo som bekendt stod for ”Sport Leicht”, en betegnelse Mercedes brugte på de legendariske racerbiler fra 1950erne. 300 SL-24 er nemlig konstrueret med det ene formål, at bringe 2 personer gennem landskabet, hurtigt, sikkert og indhyllet i ypperste komfort og luksus. Med R129 modellen som den også hedder, ramte Mercedes plet. I flere lande var der op til 2 års ventetid på at blive ejer af det nye luksusdyr og det er ikke svært at forstå hvorfor. I de år byggede Mercedes biler i en kvalitet, der næppe er overgået hverken før eller siden.

Med 230 HK i den moderne 6-cylindrede rækkemotor med 24 ventiler og koblet til den dengang helt nye automatgearkasse, verdens første med 5 trin, var den ganske vist ikke helt så kraftig som de store 5 liters V8 versioner, men alligevel havde den pænt med kræfter og så kan man i dag, som dengang glæde sig over en noget mere spiselig brændstoføkonomi.

Bilen her har alt tænkeligt udstyr til at gøre opholdet så behageligt som muligt for de 2 heldige, der sætter sig til rette i den eksklusive læderkabine: 5-trins automatgear, fuldautomatisk aircon, elektrisk indstillelige sæder, elektriske spejle, fartpilot, windbreaker bag nakken i styrtbøjlen der kører op og ned med tryk på en knap og selvfølgelig er den gennemførte kaleche i lækker chokoladebrun Sonnenland kvalitet også fuldt elektrisk. Dertil kommer en gedigen hardtop til vintermontage i samme flotte smoke silver som resten af bilen og et utal af andre udstyrsdetaljer.

Dette eksemplar blev hentet til Tyskland fra Californien i 2014 af en tysk Mercedes entusiast, der netop ville have en flot bil med lavt km-tal fra et venligt klima og med alt tænkeligt udstyr. I 2017 kommer den til Danmark via Mercedeseksperten Gørløse Autoimport og gennemgår de næste par år en omfattende række service- og vedligeholdelsesarbejder. De fleste udført hos Mercedes-Benz i Hørsholm, der blandt andet udskifter speedometeret fra miles til km, naturligvis med fuld dokumentation for bilens km-stand, der nu er på 92.587 miles plus 7.284 km.

Vi kan kun sige at denne bil er noget af det flotteste R129 vi har set de sidste mange år og den er ualmindeligt indbydende lige fra de lækre, velduftende Cocomat tæpper til et motorrum der ser ud som nyt. Til prisen kan vi ikke forestille os en bil meget mere velegnet til luksusturen for 2 gennem Europa og ned til Rivieraen.