Denne bil er solgt. For at se de biler vi har til salg klik her

 

 

 

 

BMW M3 - 2002

BMW M3 - 2002


Den tredje generation af BMW’s skrappeste 3-serie model har bjergtaget inkarnerede fans af potente sportsvogne lige fra introduktionen i 2000. Som sine forgængere blev også denne M3 udviklet hos BMW Motorsport GmbH. Designet er elegant og lidt underspillet. Den sekscylindrede S54-motor byggede ganske vist på forgængeren, men var i vid udstrækning en ny konstruktion. Den leverer 343 HK og er kendt for at rotere stærkt – op mod 8.000 o/m og har velfortjent taget prisen som ”Engine of the Year” ikke mindre end 8 gange. M3 kunne fås med 2 forskellige gearkasser. En helt traditionel manuel og stærk 6-trins Getrag gearkasse og en i princippet manuel SMG gearkasse med elektrohydraulisk aktivering af kobling og gearskift. Vi ved godt hvad vi vil vælge. Der er skrevet mange og lange artikler om køreegenskaberne i en M3, så vi vil blot konstatere, at der skal en mere end almindelig skrap chauffør til at få den bil til at løbe tør for evner.

Bilen her er solgt ny i Holland i februar 2002 og har siden 2011 været i samme danske eje. Allerede i 2004 blev de berygtede plejlstangslejer skiftet pr kulance af BMW. Den er siden passet med alle service og her i Danmark hos Jan Nygaard BMW med ført logbog og regninger på det hele.

Udstyret omfatter udover det righoldige standardudstyr som sort læder og airkondition også den seneste version af BMW navigation med 2018 kort, xenonlys , LED baglygter og stort Harman Kardon lydanlæg.

Undervognen er opgraderet med blandt andet Stoptech 360 mm big brake kit, Bilstein PSS10 justerbar undervogn, H&R krængningsstabilisator og nyt M-differentiale.

Dertil er motoren optimeret hos Alpha-N i Tyskland med carbonindsugning, mapning af motorstyring og rustfri Cat-Back udstødning med en særdeles sprød lyd. Den udvikler 360 HK (dokumenteret).

Alle ændringer er TÜV godkendt og indskrevet i bilens papirer. Dens ”voksne” danske ejer har passet sin bil godt, den har ikke været skadet eller brugt til motorsport. Km-tallet er nu 185.000 km med sidste store service (inklusive tjek af ventilspillerum) ved 183.000 km. Bemærk prisen er inklusive registreringsafgift og på danske plader.